5.9.2015

40. Hotelli- ja ravintolamuseo

Suomalaista hotelli- ja ravintolakuttuuria. Kierroksen alku kertoo hotellien tulosta Suomeen vuosi vuodelta. Nukketalo kuvitteellisesta hotellista havainnollisti vanhan ajan hotellin huoneet ja oli esillä aito entisajan hotellihuonekin. Ajassa huomaa, kuinka taloudellinen vaurastuminen näkyy hotellien tasojen paranemisena ja lisääntymisenä. Ihan mielenkiintoista ja esillepanokin on kohtuullinen.


Mutta sitten saavutaan ravintolan kasarinurkkaan. Täältä löytyy aarteita! Oikea karaokelaitteisto, toimiva jukeboksi...ja mikä parasta, iskurepliikikone! Kaikkea on pako kokeilla - tietenkin.
"Annatko numerosi, kun mä hukkasin omani?" ja "Olo on kuin Indiana Jonesilla. Sekin hymyilee, kun löytää aarteen." Näilä vinkeillä tuskin jää ilman seuraa, jos sellainen tarve sattuu tulemaan.

Lopusta löytyi vielä kiva tuoksubaari, jossa sai nuuhkia ja arvuutella ravintoloista tuttuja tuoksuja.


Museo menee kuudelta kiinni, aika alkaa loppua. Tänne tullaan paremmalla ajalla uudestaan!

Mitä: Hotelli- ja ravintola museo
Missä: Kaapelitehdas, Helsinki
Milloin: 2.9.2015
Maksoi: 7e, Museokortilla - for free
Uudestaan: Kyllä
Lasten kanssa: Mikä ettei.
Netissä: www.hotellijaravintolamuseo.fi

2 kommenttia:

Merja, Hotelli- ja ravintolamuseo kirjoitti...

Mahtavaa, että olit viihtynyt meillä. Sinulta jäi ilmeisesti Kasari! -näyttely näkemättä eli kannattaa tulla ennen 25.10. jolloin se päättyy. Esimerkiksi Perhepäivänä, lauantaina 26.9. on tekemistä koko perheelle kaikissa kolmessa Kaapelitehtaan museossa. Tervetuloa!

Museoholisti kirjoitti...

Kiitos infosta! Perhepäivä olisi varmasti oiva ajankohta tulla lasten kera. Tullaan mielellään, jos ajankohta sopii. :) Toivottavasti moni muukin hoksaa tapahtuman.