7.9.2015

1. Designmuseo Iittala - Joka kodin museokamaa

Kunnian museokortin neitsyt kohteena sai olla Designmuseo Iittala Iittalan Lasimäessä helatorstaina 14.5.2015. (Kohde päätyi ensimmäiseksi lopulta aikataulusekoilun vuoksi, josta lisää myöhemmässä museoreitti postauksessa. Museoiden kannattaa pitää nettisivujen aukiolot ajantasalla ;) Mukavasta pihapiiristä löytyy niin suklaapuoti, käsityökauppoja kuin keramiikkaakin. Ja tietysti Iittala Outlet. Mukava retkikohde, tosin nyt oli aikaa vain museoon ja sen ovien avautumista odotellessa kiertää outlet.


Museo kertoi Iittalan lasivalmistuksen historiaa sen alkuajoista 1881 tähän päivään saakka. Esillä oli kattavasti Iittalan ajattomat tuotteet vuosikymmenien varrelta, joista monet pistää silmään "noita on mummolassa, nämä löytyy mökiltä, tämä on äidillä, näitä on minulla, ai tuokin on Iittalaa!". Helposti konkretisoituu, miten kattavasti Iittala on vallannut suomalaiskoteja sukupolvesta toiseen. Kun slogan on "kestävää muotoilua arkipäivään", se todellakin toteutuu.

Ehkä museon mieleen painuvimmat museoesineet olivat Aalto-maljakon puiset valumuotit monessa koossa. Ja museorakennuksena toimivan Orvon tilan navetan pystyparketti, hieno. Lattian tyyppi piti ihan googlettaa. Sama lattia on löytynyt myöhemmin myös Gallen-Kallelan kodista Tarvaspäästä.

Mitä: Designmuseo Iittala, Iittala
Missä: Könnöänmäentie 2, Iittala
Milloin: 14.5.2015
Maksoi: 4e, Museokortilla - for free
Uudestaan: Ohikulkiessa Outletissa poiketessa
Lasten kanssa: Menee mukana.
Netissä: iittalanlasimaki.fi

Ei kommentteja: